منوی دسته بندی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

کلر سنجی

یکی از وظایف کارشناس بهداشت محیط در مراکـز بهداشتی درمانی، کلر سنجی و PH سنجی آب شرب به صورت روزانه می باشد. این سنجش ها توسط کیت های کـلـر سنجی و PH سنجی انجام می گیرد. برای کلر سنجی، ابتدا ۵ قطره محلول شماره ۱ به همراه ۲ قطره محلول شماره ۲ در داخل شاخص ریخته و سپس تا میزان مشخص شده، آب داخل شاخص اضافه می شـود و بـا مقایسه رنگ بـدسـت آمـده بـا رنگ های روی شاخص، مقدار تقریبی کـلـر بر حسب میلی گرم در لیتر کلر بدست آمده و در فرم مربوطه و سامانه اینترنتی سلامت محیط و کار ثبت می شود.

همچنین بـرای سنجش مـقـدار PH آب، ۵ قـطـره محلول سنجش PH داخـل شاخص مربوطه ریخته و بـه مقدار مشخص شده، آب داخـل شاخص اضافه می شـود. بـا مقایسه رنگ بدست آمده بـا رنگ های روی شاخص، مـقـدار تقریبی PH آب شرب بدست می آید و در فرم مربوطه و سامانه ثبت می گردد. میزان استاندارد کلـر موجود در آب آشامیدنی، ppm ۰٫۲ –۰٫۸ و استاندارد PH آب شرب، ۷٫۴ می باشد.

در مناطق شهری، سنجش کلـر آزاد باقیمانده آب آشامیدنی در مناطق مختلف شبکه و در محدوده فعالیت مـراکـز بهداشتی درمانی انجام و نتایج مربوطه در فرم گزارش سنجش کلر آزاد باقیمانده آب آشامیدنی ثبت و در پرونده آب شهری نگهداری می گردد. در صـورت مشاهده نتایج نـامطلوب، مراتب در اسرع وقت به سطوح بالاتر و شرکت آب و فاضلاب به صورت تلفنی و مستند منعکس و پیگیری در جهت رفع نواقص به عمل می آید.

در مناطق روستایی، در روستاهای دارای لوله کشی آب آشامیدنی، ضمن سنجش کلر آزاد باقیمانده در نقاط مختلف شبکه، نتایج قرائت میزان کلر آزاد باقیمانده در فرم ویژه کلرسنجی ثبت و در پرونده آب آشامیدنی روستـا نگهداری می شود. در صورت مطلوب نبودن کلر باقیمانده، ضمن تماس با مسئولین آب روستا در اسرع وقـت و سپس مـرکـز بهداشت شهرستان موضوع منعکس شـده تـا در خصوص رفـع مشکل از طـریق شـرکـت آب و فـاضـلاب روستایی پیگیری لازم معمول گردد. در روستاهای فـاقـد لوله کشی، به منظور سالم سـازی آب آشامیدنی نسبت بـه تـوزیـع پرکلرین بین خانه هـای بهداشت (پرکلرین مـذکـور در داخـل کیسه هـای پلاستیکی در ظـرف درب دار تهیه و در اختیار خانه های بهداشت قرار داده می شود) و بـا استفاده از دستورالعمل تهیه محلول کلـر ۱% (کلر مادر) در کلیه خانه های بهداشت، محلول کـلـر جهت سـالـم سـازی آب آشامیدنی تهیه و در شیشه های رنگی بین خـانـوارهـای روستایی توزیع می گـردد. جهت کنترل کـلـر آزاد باقیمانده، کـلـرسنجی از آب مصرفی خانوار انـجـام و نتایج ثبت می شـود و در صـورت مطلوب نبودن میزان کلر باقیمانده، آموزش های لازم ارائه می گردد.

این مطلب چقدر مفید بود؟

یک نظر

  • علی گفت:

    سلام میشه بگید این کلرسنجی رو از کدام استانداردی تهیه کردید؟

    • سلام
      منظورتونو متوجه نشدم! مگه استانداری هم دستورعمل کلرسنجی برای مرکز بهداشت صادر میکنه؟!!!
      این مطلب کلیاتی راجع به انجام کلرسنجی توسط مراکز بهداشتی هستش که برای استفاده دانشجویانی که برای کارآموزی به مراکز بهداشتی میرن کاربرد داره. اگه تاریخ انتشار مطلب رو هم ملاحظه بفرمایید برای سال ۱۳۹۳ هستش که الان این روند کمی متفاوت تر شده.
      ممنونم از توجه شما

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تلفن همراه *